Co nového nám Apple ukáže na nadcházející červnové WWDC (Worldwide Developer Conference) konferenci? Minulý týden vypluly zvěsti o novém iOS11, macOS 10.13, watchOS 4 a tvOS 11. Tento týden Vám přineseme další informace o novém hardware, který má Apple pro tuto událost připravený.

IPad Pro (& Apple Pencil 2?)

Zvěsti o novém iPadu Pro již nějakou dobu kolují, a fanoušci doufali, že se ho dočkají již na jaře. Toto vydání se však nyní zdá velmi nepravděpodobné, protože Apple v nedávné době představil nový iPad, spustil novou aplikaci Clips a také již oznámil, že pracuje na nové verzi Mac Pro a iMac (více se dočtete níže)

Nedávné zprávy uváděly, že práce na novém iPadu Pro byly zpožděny, ale i přesto by měl být již brzy vydán, o to v květnu, nebo červnu. Tato informace také nahrává vydání spíše v červnu na WWDC. Toho by však Apple mohl využít, protože na WWDC konferenci bude odborné publikum a vývojáři, zároveň tak mohou být představeny nové funkce zařízení a iOS 11.

Podle informací z dodavatelského řetězce Apple bude druhá generace iPadů Pro vybavena displejem o velikosti 12,9 palce a nová generace iPadu Pro pak displejem o velikosti 10,5 palce. U obou zařízení je uváděno, že jejich vnitřní vybavení bude opět vylepšeno procesorem A10X.

Jedna zpráva také tvrdí, že společně s novým tabletem chce Apple vydat také Pencil 2. Dle patentových dokumentů společnosti Apple by se měl Pencil 2 objevit s novými funkcemi, jako jsou například integrace nového krytu, podporu iPhone a dokonce i funkce pro MacBook trackpad. Společnost také předběžně oznámila, že nová generace iPadu Pro ve spojení s Mac by mělo umožnit používat iPad jako zařízení pro kreslení, podobně jako Cintiq-like zařízení.

Apple si pro letošek připravil představení nového iMacu, což již společnost potvrdila při nedávné tiskové konferenci a také potvrdila, že pracuje na zcela novém iMac Pro. Společnost také s tímto uvedla, že nový iMac bude mít mnohem širší využití.

Dle nepotvrzených zpráv bude nový Mac vybavený procesorem Intel E3-1285 v6 s pamětí EEC 16GB (rozšiřitelnou na 32GB, popřípadě až 64GB). Rychlejší NVMe SSD grafickou kartu AMD s velikostí až 2GB pro tvorbu aplikací pro Virtuální realitu. Thunderbolt 3 a USB-C druhé generace. Zpráva také tvrdí, že nový iMac bude mít novou klávesnici…

Nová samostatná klávesnice by měla být vybavena integrovaným displejem. Myslíte si, že je to pouze sen? Tak není, Apple koncem loňského roku podal k patentovému úřadu několik přihlášek, kde právě tuto technologii popisuje.

Aktualizace MacBook a MacBook Pro

Zpráva z prosince uvedla, že Apple bude v letošním roce také vylepšovat 12-ti palcové MacBooky a MacBooky Pro, které představil v loňském roce.

Tato zpráva byla také později potvrzena informacemi z dodavatelského řetězce Intel. Aktualizace by zahrnovala také aktualizace procesorů pro MacBook a MacBook Pro s 32GB RAM. 12-ti palcový MacBook pro byl naposledy aktualizován před rokem v dubnu, další zprávy tvrdí, že MacBook pro z loňského roku bude aktualizovaný ve 3. čtvrtletí tohoto roku.

Apple TV (& Apple Music)

První televizní show Apple je naplánována na konec tohoto měsíce. Další představení společnosti Apple, Planet of the Apps, což by měla být show pro vývojáře aplikací, začne ještě toto jaro.

To by mohlo znamenat, že Planet of Apps bude pravděpodobně běžet zároveň s WWDC. Apple se nyní zaměřuje spíše na muziku, jako je Apple music a proto není úplně jasné, co se v tomto segmentu bude dít a co v něm Apple zamýšlí.

Společnost Apple každoročně využívá konferenci WWDC k aktualizaci a předvedení nových funkcí pro své operační systémy, nových aktualizací některých aplikací Apple a to včetně Apple TV (možná i mezinárodní expanzi pro novou televizní aplikaci).

Nyní již Apple vytváří velké množství videí pro naplnění obsahu Apple Music. Aktuálně je potřeba přehodnotit v Apple Music podcasty a nový obsah videí, jelikož to vše vede k podpoře Maců, ale Apple se rozhodl jít jinou cestou a nyní jsou podcasty iTunes přejmenovány na podcasty společnosti Apple, což by mělo změnit myšlení lidí, kteří když slyší slovo iTunes, ihned si představí Mac.

Apple Watch 3. generace

Na červnové WWDC konferenci by mohly být také představeny Apple Watch 3.generace. Poslední zprávy tvrdí, že by poslední model Apple Watch 2.generace, který byl vydán v září roku 2016 mohl být již nahrazen.

Jak jsme mohli vidět již u 2.série, Apple umí výborně zdokonalovat funkce pro zdraví a jde v tomto trendu stále kupředu. Apple složil tajný tým, který by měl pracovat na průlomu v léčbě cukrovky pomocí aplikace Apple Watch.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde