Apple představil nové iPady! Na kolik vás vyjde ten nejlevnější z nich?

Nedávno jsme vás informovali o očekávaném představení nových iPadů. Tyto prognózy se vyplnily a Apple 21. března skutečně odhalil nové přírůstky do svého portfolia. Jednou z největších novinek je velmi levný iPad s úhlopříčkou 9,7 palců, který má nahradit model iPad Air 2.

To, co činí nový iPad 9.7 nejzajímavějším, je jednoznačně cena. Cena pro americký trh byla stanovena na 329 USD, u nás jej koupíme nejméně za 10 990 Kč. U tohoto tabletu je možnost výběru ze dvou paměťových variant – 32 a 128 GB. Můžete si také vybrat, jestli využijete Wi-fi i LTE, nebo vám stačí pouze Wi-fi. Nejvybavenější model vás vyjde na 559 USD.

Nový iPad půjde do prodeje ve třech barevných variantách – stříbrná, zlatá a šedá. Phil Schiller na tiskové konferenci prohlásil, že tento iPad si zákazníci zamilují především kvůli úžasnému Retina displeji a výkonnému procesoru A9. Pochlubil se také možností přístupu k 1,3 milionu aplikací navržených pro iPad.

Fotografické vybavení tohoto nového kousku představuje 8 MPx čip bez blesku a 1,2 MPx FaceTime HD webkamerka, která zvládá 720 p video. Z dalších funkcí musíme zmínit alespoň podporu Touch ID. Nový iPad zvládne až 10 hodin provozu na jedno nabití.

Online objednávky se spustí zítra (24.3.) na oficiálním webu Applu. Autorizovaní prodejci přijímají předobjednávky již nyní. Do České republiky by se nové iPady mohly dostat již v průběhu dubna, v nejhorším případě až v květnu.

Spolu s novým iPadem Apple odhalil i nové kryty s označením Smart Covers v barevných provedeních šedá, bílá, modrá, růžová a červená. Jejich cena je 39 USD.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde