Apple vyzívá LG, aby vstoupilo na trh s OLED displeji, které by byly montovány do nových iPhonů v roce 2018, jak uvádí nová zpráva.

Zatímco Samsung, v současnosti největší výrobce OLED displejů, bude dle očekávání jediným dodavatelem displejů pro nový Apple iPhone 2017, společnost LG se mu ale bude snažit v tomto segmentu konkurovat. LG se rozhodlo dodávat Applu nové OLED displeje pro iPhony, které budou vyráběny od roku 2018, konečné rozhodnutí se očekává v červnu, kdy bude zasedat správní rada.

„Dostali jsme žádost o účast ve výběrovém řízení na dodávky malých a středních OLED displejů pro společnost Apple.“ Uvedl ve vydaném prohlášení LG. „Na konci června se bude na mimořádném zasedání správní rady LG rozhodovat o výrobě OLED displejů, výrobních kapacitách a potřebném objemu investic.“

Společnost Apple nyní vyhodnocuje možnosti o zavedení druhého dodavatele pro malé a střední OLED displeje od společnosti LG, důvodem je zajištění bezpečnosti výroby při výpadku dodavatele. LG si však není úplně jisté, zda dokáže vyrábět dostatečně kvalitní OLED displeje a to kvůli nedostatečným zkušenostem v oblasti výroby malých a středních displejů. Na druhou stranu si LG uvědomilo, že zaostává za konkurenty ve výrobě OLED displejů, které se rychle stávají novým standardem pro vyšší řady mobilních telefonů a proto začne do rozvoje tohoto segmentu investovat, tím by se mělo stát konkurenceschopným. Společnost LG je již hlavním dodavatelem OLED displejů pro Apple Watch, ačkoliv množství je mnohem menší než je u vlajkové lodi společnosti Apple. LG se nyní připravuje na navýšení svých výrobních kapacit pro OLED displeje na rok 2018.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde