Můžete se považovat za vášnivého uživatele Facebooku, ale platforma se během posledních deseti let vyvíjela poměrně rychle a dostala se již velmi daleko. Je to zásluha inženýrů, kteří strávili tisíce hodin vylepšováním aplikace pro snadnější ovládání. Nyní zde najdete mnoho užitečných funkcí, které však ani profesionální uživatl facebooku nemusí znát.

  1. Vypnutí automatického přehrávání videí na Facebooku

Průměrný kanál dnes obsahuje mnoho videí. Facebook má již v základním nastavení nastaveno, aby přehrávání bylo automatické, což pomáhá k šíření například živého vysílání.

Pokud však procházíte Facebookem na vašem smartphonu, jak je u mnohých z nás velmi oblíbené, může nás tato aktivita připravit o velké množství mobilních dat. Pokud chcete tomuto předejít a přehrávat pouze Vámi vybraná videa, otevřete aplikaci Facebook a upravite si nastavení následujím způsobem:

  1. Klepněte na Nastavení.
  2. Nastavení účtu.
  3. Videa a fotky.
  4. Automatické přehrávání.
  5. Zde můžete zvolit pouze přehrávání videí, pokud je telefon připojen k síti Wi-Fi, nebo automatické přehrávání úplně vypnout.
  1. Blokování oznámení o narozeninách

Facebook se vyvinul do mnoha směrů, včetně sociálního kalendáře. Vzhledem k tomu, že průměrný uživatel má na Faceboku stovky přátel, může se stát, že každodenní zasílání oznámení o narozeninách svých přátel na Facebooku se Vám může stát otravným.

Chcete-li vypnout upozornění na narozeniny, otevřete aplikaci Facebook a přejděte na:

  1. Nastavení.
  2. Oznámení.
  3. Narozeniny
  4. Zrušte zaškrtnutí políčka „Získat oznámení“, tímto úplně odstraíte otravné upomínky.
  1. Vzdálené odpojení od Facebooku

Někdy se přihlašujeme na Facebook na počítači svých přátel, nebo cizím smartphonu a později si uvědomíme, že jsme se zapomněli odhlásit. Abychom se mohli vyhnout těmto nepříjemnostem, Facebook umožnujě uživatelům zjistit, odkud jsou přihlášeni a vzdáleně se od Facebooku odhlásit.

Chcete-li použít tuto funkci, otevřete aplikaci Facebook a přejděte na:

  1. Nastavení.
  2. Zabezpečení
  3. Klepnutím na tlačítko „Kde jste přihlášeni“ naleznete seznam vašich aktivních relací na Facebooku a můžete zde se můžete odhlásit
  1. Ztlumení přehrávání zvuku při automatickém přehrávání videí na Facebooku

Společnost Facebook se nedávno rozhodla začít automaticky přehrávat také zvuk, který bude doprovázet videoklipy s automatickým přehráváním, aby se stal  pro uživatele ještě více zajímavým.

Tato funkce zatím není k dispozici všem uživatelům.

Spusťte aplikaci Facebook na iOS a:

  1. Klepněte na Nastavení.
  2. Nastavení účtu.
  3. Zvuky
  4. Zakázat „Videa ve zprávách se zapnutým zvukem“.
  1. Přejděte do složky Přijaté tajné zprávy v aplikaci Facebook Messenger

Možná vás překvapí, když zjistíte, že v aplikaci Facebook Messenger je druhá, méně známá funkce. Služba Facebook odfiltruje všechny zprávy, které vám posílá někdo neznámí, nebo lidé, kteří nejsou ve skupině vašich přátel. Namísto zaslání do Vaší hlavní schránky jsou odesílány na sekundární, což je něco podobného jako spamová schránka na vašem e-mailovém účtu.

Chcete-li procházet nepřečtené zprávy, které jste nashromáždili v průběhu let, otevřete aplikaci Facebook Messenger a:

  1. Klepněte na kartu Lidé.
  2. Žádosti o zprávy.
  3. Klepněte na možnost Zobrazit vše pod položkou Filtrované žádosti. Možná vás překvapí, co tam vše najdete.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde