Samsung si opět získává důvěru svých zákazníků

Podle posledních průzkumů taiwanské firmy TrendForce se Samsung po loňském neúspěchu s modelem Galaxy Note 7 opět dostal na první příčku mezi největšími výrobci smartphonů, překonal tedy i Apple.

V prvním kvartále letošního roku Samsung získal 26,1 procentní podíl na trhu, přičemž Apple dosáhl jen 16,9 procent. Velký čínský výrobce Huawei se s 11,4 procenty dostal na třetí místo.

Samsung již po léta platí za světového výrobce spotřební elektroniky a jeho smartphony pokrývají oblast od nejlevnějších až po ty nejdražší modely, takže je přirozené, že v počtu prodejů často poráží i Apple. Po jeho problémech s bateriemi u modelu Galaxy Note 7 to však taková samozřejmost není.

I když Samsung měl ohledně prodeje svých vlajkových lodí větší očekávání, je nutno podotknout, že zákazníci opět získávají důvěru k výrobkům s logem Samsungu a opět se k němu vracejí.

Je však jasné, že Samsung kromě prodeje svých vlajkových lodí, velký počet prodaných modelů zaznamenává především v segmentu levnějších telefonů a telefonů střední třídy.

Novinkou, na kterou se zákazníci Samsungu mohou těšit je model Galaxy S8, který se začne prodávat i u nás již ke konci tohoto měsíce. Pyšní se opravdovým edge-to-edge designem bez jakéhokoliv hardwarového tlačítka na přední straně telefonu. Displej má úhlopříčku 5,8 palců a dostatečný výkon zajišťuje osmi jádro Samsung Exynos 8895. Za povšimnutí určitě stojí také vnitřní paměť 64 GB, čtečka oční duhovky nebo bezdrátové nabíjení. Za to vše zaplatíte lehce přes 20 000 Kč. Tak snad inženýři u Samsungu vhodně vymysleli i baterii a nemusíme se bát nečekaných požárů.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde