Po šesti letech ve vedení Apple klesl na páté místo v žebříčku výrobců notebooků

Podle webu Laptop Mag a jeho průzkumu Apple klesl v žebříčku výrobců notebooků na nelichotivé páté místo. Stalo se to především kvůli vyšší ceně nových MacBooků Pro, které mají omezené možnosti konektivity. Apple naopak bodoval především kvalitou technické podpory.

Tento žebříček magazín Laptop Mag sestavuje již od roku 2010 a ve všech předchozích ročnících to byl právě Apple, kdo bral vždy první místo. Letos jej vystřídalo Lenovo, za kterým následovaly značky Asus, Dell a HP. Těsně před Apple se umístil i Acer.

Co dlouhodobě Applu v tomto žebříčku přitěžuje, je vysoká cena, která s novými modely opět ještě o kus narostla. Záporné hodnocení způsobilo také značné ořezání portů a jejich nahrazení novým konektorem USB-C. Apple boduje v oblasti designu i v kvalitní zákaznické záruční péči. Jeho skóre sráží některé hůře přijímané inovace, vysoká cena i omezený výběr konfigurací.

Co možná utiší ostré jazyky recenzentů, jež si berou na paškál vysokou cenu MacBooků Pro, bude mírné zlevnění 15-ti palcových MacBooků Pro, kterého se snad dočkáme ještě letos po započetí prodeje modelů s vyšší konfigurací (32 GB RAM).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde