Magic Keyboard má problémy: rychle vybíjí iPad a nenabijí ji některé nabíječky

magic keyboard vybiji baterii ipadu

Jak jsme psali v recenzi, klávesnice Magic Keyboard pro iPad Pro je mimořádně kvalitní kus techniky za mimořádně vysokou cenu. Pokud vám stačí aplikace dostupné na iPadu, využijete dotykový displej a potřebujete často psát delší texty, pak je ideální volbou. Až na zmíněnou vysokou cenu, která u nás začíná na 8890 Kč, se dočkáte samých pozitiv. Robustní konstrukce, nůžková klávesnice jako na novém Macbooku Pro, podsvícení kláves a touchpad, který perfektně reaguje na kliknutí i na okrajích.

Zdálo se, že Magic Keyboard je po kvalitativní stránce opravdu perfektní, ale v posledním týdnu se začaly opakovaně objevovat problémy, které hlásili jejich uživatelé. Hlavní dva problémy, které se opakují jsou: nekompatibilita s neoriginálními nabíječkami a rychlé vybíjení iPadu.

Nelze nabíjet neoriginální nabíječkou

Tento problém objevili jako první uživatelé, kteří si na diskuzních fórech stěžovali na nemožnost nabíjet Magic Keyboard některými neoriginálními kabely a adaptéry. Po zapojení takovéto kombinace kabelu a adaptéru do Magic Keyboard se neustále objevuje a mizí na iPadu znak nabíjení. Aktuálně uživatelé hlásí, že se tento problém týká například nabíječek Mophie a Anker. Podle informací z diskuzních fór se mezi neoriginálními nabíječkami najdou i takové které fungují. Redakce zahraničního magazínu iDropnews dokonce vyzkoušela nabíječky od zmiňovaných značek a neměli s nabíjením problém. Je tak možné, že se jedná o výrobní vadu u některých Magic Keyboard. 

Rychlé vybíjení baterie

Další problém Magic Keyboard je rychlé vybíjení iPadu. Magic Keyboard nemá sama o sobě žádnou vlastní baterii, a tak je napájena z iPadu. Klávesnice by ale měla mít zanedbatelný vliv na spotřebu energie v porovnání s displejem, procesorem a dalším hardwarem v iPadu. Ve skutečnosti mají ale někteří uživatelé problém se znatelným vybíjením iPadu při zapojené klávesnici. Někteří si všimli, že dokonce svítí podsvícení kláves i při zhasnutém displeji, což může probíhat i v zavřeném stavu. Redaktor serveru iPadinsight ve svém článku popisuje podobné zkušenosti, kdy mu způsobovala Magic Keyboard při běžném užívání velký pokles baterie. Celou situaci nakonec musel vyřešit reklamací, po které dostal nový kus, který spotřebovával výrazně méně energie. Přestože server 9to5mac prohlásil domněnku, že se možná jedná o softwarový problém, nemá smysl čekat na aktualizaci. Vzhledem k tomu, že se uživatelům podařilo vyřešit problém výměnou za nový kus, je jasné, že se jedná o výrobní vadu. Pokud také máte pocit, že vaše klávesnice výrazně snižuje výdrž baterie iPadu, pak ji reklamujte a vyžádejte si nový kus. 

Jak poznat jestli vaše Magic Keyboard spotřebovává hodně energie? 

Autor ze zmíněného serveru zaznamenával u původní Magic Keyboard pokles až o 25 % po 2 hodinách psaní bez zapnutého podsvícení kláves. Po výměně za první hodinu psaní klesla baterie o 6 % a během druhé hodiny psaní (navíc se zapnutým podsvícením kláves) o 8 %. Celkově během 2 hodin psaní s novou klávesnicí spotřeboval 14 % baterie iPadu, což je o 11 % méně než u původního kusu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde