Další odklad nových iPadů? Predikce termínu vydání

ipad pro m3 predstaveni-2

Přestože jsme v poslednídh 2 týdnech napjatě očekávali jarní událost od Apple, březen nám přinesl pouze strohé uvedení M3 MacBook Air bez očekávaných nových iPadů. To bylo zvláště překvapivé vzhledem k historii vydání produktů. Po tichém období po vydání MacBooku se objevily spekulace o možném oznámení iPadů 26. března. Nicméně, jak týden skončil bez jakýchkoli novinek, predikce se nyní posunuly k vydání v dubnu nebo dokonce v květnu.

Kde vzniklo zpoždění?

Spekulace o zpoždění mají základ v několika zprávách. Podle Marka Gurmana z Bloombergu lze zpoždění připsat nadcházející aktualizaci iPadOS, která je přizpůsobena novým iPadům a nemusí být hotová ani do konce dubna. Navíc Ross Young z Display Supply Chain Consultants poukázal na problémy související s výrobou nových OLED panelů pro iPad Pro, které zvláště ovlivnily model o velikosti 11 palců.

Historický kontext a predikce

Duben a květen jsou pro hlavní uvedení produktů Apple neobvyklé měsíce, s výjimkou několika výjimek, jako je iPod touch 7. generace v květnu 2019. Tato vzácnost přidává na spekulacích, že Apple by mohl plánovat oznámení a vydání iPadů koncem dubna s dodávkami začínajícími v květnu. To by byla podobná časová osa jako při spuštění iPadu Pro M1 v roce 2020.

Historicky Apple upřednostňoval úterý pro svá hlavní oznámení, s některými odchylkami na pondělí nebo středu z důvodů specifických okolností, jako je pandemie. Vzhledem k tomuto vzoru se nyní predikce přiklání k oznámení vydání iPadů buď v úterý 16. dubna nebo 23. dubna.

Co očekávat

Dokud čekáme na další oznámení, stojí za to se ponořit do spekulací kolem nadcházejících modelů iPad Air a iPad Pro, abychom získali představu o tom, co tyto nové zařízení mohou přinést.

Shrnuto, ačkoliv bylo zpoždění v oznámení nových iPadů neočekávané, představuje příležitost spekulovat, kdy Apple konečně odhalí tyto očekávané zařízení. Kombinace časových rámců dokončení softwaru a výrobních výzev naznačuje datum vydání později v dubnu nebo na začátku května.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde