iOS 17: Nové funkce internetového prohlížeče Safari

iphone ios 17 safari

S každou aktualizací operačního systému iOS se Safari, oblíbený internetový prohlížeč od Applu, rozšiřuje o nové funkce a vylepšení. S příchodem iOS 17 nebylo jinak. Podívejme se na některé z hlavních nových funkcí, které Safari nabízí.

Profily: oddělené prohlížení pro různé účely

Nová funkce v Safari umožňuje vytvářet různé profily pro prohlížení, které jsou oddělené od sebe. To znamená, že můžete mít samostatný profil pro práci a druhý pro osobní účely. To vám umožní oddělit webové stránky a cookies, což zvyšuje vaše soukromí a bezpečnost.

Zamčené soukromé prohlížení s Face ID

Soukromí je v Safari důležité a s iOS 17 byla přidána nová funkce zamčeného soukromého prohlížení. Tato funkce vyžaduje použití Face ID k odemčení prohlížeče a přístupu ke stránkám v režimu soukromého prohlížení. To zajišťuje, že vaše citlivé informace zůstanou bezpečné i v případě, že někdo získá přístup k vašemu zařízení.

Samostatný vyhledávač pro soukromé prohlížení

Safari v iOS 17 také nabízí samostatný vyhledávač pro soukromé prohlížení. To znamená, že pokud vyhledáváte něco ve zcela soukromém režimu, vaše dotazy nebudou spojovány s vaším hlavním vyhledávačem. To přispívá k vašemu soukromí a minimalizuje personalizované reklamy.

Odstraňování sledovacích prvků z URL adres

Safari v iOS 17 zavádí novou funkci, která automaticky odstraňuje sledovací prvky z URL adres. Tím se minimalizuje sběr vašich dat a zvyšuje se vaše soukromí při prohlížení internetu.

Skrytí IP adresy

Dalším krokem k zajištění vašeho soukromí v Safari je skrytí vaší IP adresy před weby a sledovacími prvky. To brání webovým stránkám v identifikaci vašeho zařízení a vaší polohy, což vám umožní prohlížet internet bezpečněji.

Vylepšené vyhledávání

Safari v iOS 17 přináší vylepšené vyhledávání, které je rychlejší a nabízí více návrhů na dokončení vašich dotazů. To znamená, že najdete to, co hledáte, snadněji a rychleji než kdy dříve.

Přečtení stránky Siri

Nová funkce umožňuje uživatelům, kteří mají iOS 17, používat Siri k přečtení obsahu webových stránek. Stačí jednoduše požádat Siri, aby přečetl obsah a on vám přečte text na stránce. Tato funkce je užitečná pro lidi s omezeným zrakem nebo pro situace, kdy nemůžete číst ze zařízení.

Sdílení hesel a přihlašovacích údajů

Safari v iOS 17 zjednodušuje správu hesel a přihlašovacích údajů. Pokud máte uložené přihlašovací údaje v Safari, můžete je jednoduše sdílet s ostatními zařízeními přes iCloud Keychain

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde