Apple plánuje zmenšit rámečky displejů u budoucích modelů iPadů

ipad s tenkym rameckem

Společnost Apple se opět zaměřuje na minimalizaci rámečků displejů u svých zařízení. Po úspěšném zmenšení rámečků u iPhonů 15 Pro se nyní chystá tento prvek přenést také na svou řadu iPadů. K dosažení tenčích rámečků se využije technologie LIPO (Low Pressure Injection Molding), kterou Apple poprvé použil u nedávno uvedených hodinek Apple Watch Series 7.

Vysvětlení technologie LIPO

Technologie LIPO je nový způsob výroby rámečků displejů, který umožňuje vytvořit velmi tenké rámečky a dosáhnout tak většího zobrazení obrazovky. Díky nízkotlakému vstřikování lze dosáhnout vysoké přesnosti a kvality rámečků, což má za následek minimalistický design a lepší vizuální zážitek pro uživatele.

LIPO se přesune z Apple Watch na iPhone 15 Pro a následně na iPady

Apple se rozhodl zavést technologii LIPO postupně do svých zařízení. Po jejím úspěšném nasazení v Apple Watch Series 7 se očekává, že se přesune do dalšího očekávaného modelu, a to iPhone 15 Pro. Pro iPhony 15 Pro je plánováno snížení šířky rámečků z 2,2 mm na pouhých 1,5 mm, což znamená výrazný skok v odstranění nepotřebného rámečku a zvětšení displeje.

Po úspěšném převedení technologie LIPO z hodinek na telefony bude logickým krokem aplikace této technologie i na iPady. To by mohlo znamenat další výrazné zmenšení rámečků, což je velmi očekávaná novinka pro milovníky iPadů a zlepšení uživatelského zážitku.

Jak tenké rámečky budou a kdy se LIPO objeví u iPadů

U iPhonů 15 Pro se očekává snížení šířky rámečků na 1,5 mm, ale u iPadů zatím nebylo jasně potvrzeno, na jakou hodnotu se šířka rámečků sníží. Nicméně Apple se snaží dosáhnout stejně tenkých rámečků u svých iPadů, aby zajistil konzistentní design a uživatelský zážitek napříč svými zařízeními.

Co se týče časového plánu, zatím není jasné, kdy se technologie LIPO objeví u iPadů. Společnost Apple je známá svými přísnými standardy a důkladným testováním nových technologií, takže se pravděpodobně bude jednat o postupné nasazení.

Závěr

Apple se opět zaměřuje na minimalizaci rámečků displejů svých zařízení a plánuje zavést technologii LIPO, kterou poprvé použil u hodinek Apple Watch Series 7, i do svých modelů iPadů. Po úspěšném snížení šířky rámečků u iPhonů 15 Pro se těšíme na další vylepšení designu a uživatelského zážitku, které nám nová generace iPadů přinese. Přestože zatím nejsou známa konkrétní data, jedno je jisté – Apple bude i nadále sledovat trendy v designu a snažit se udržet své zařízení na špičce technologického vývoje.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde