Očekává se snížení dostupnosti iPhone 11 a 11 Pro

New York Post přišel s informací, že již nyní hlásí někteří prodejci iPhonů z New Yorku snížení dodávek iPhone 11 a 11 Pro. Důvodem je šířící se koronavirus a také opatření proti jeho šíření, která mají za následek zpomalení dodavatelského řetězce Applu jak v oblasti výroby, tak i v oblasti transportu z Číny.

Očekává se výpadek v dodávkách

Nepravidelnost v dodávkách vede k nejistotě prodejců, kteří netuší, kdy budou naskladněny další nové iPhony. Fabriky v Číně se pomalu opět vrací do standardního provozu, ale přesto se očekává, že výpadek ve výrobě v minulém měsíci bude mít následky. Prodejci věří, že je aktuální nepravidelnost také způsobena přepravci, kteří si dělají zásoby iPhonů ve svých skladištích. Díky těmto zásobám by mohli následně pokrýt očekávaný výpadek v dodávce iPhonů.

Situace v České republice

V České republice jsme zjišťovali aktuální stav u největších prodejců. Alza.cz má aktuálně vyprodané některé varianty iPhone 11 Pro a u několika variant hlásí poslední kusy. Mall.cz uvádí poslední kusy zejména u iPhone 11 Pro ve verzi 512GB. TSBohemia.cz má vyprodané jak některé varianty iPhone 11, tak i iPhone 11 Pro a podobná situace je i u CZC.cz.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde