Třetí generace Apple Watch bude mít LTE čip a osamostatní se od iPhonu!

    S třetí generací chytrých hodinek Apple Watch se objeví nové možnosti jejich využití. Smartwatch od Applu budou dle agentury Bloomberg vybaveny svým vlastním LTE čipem, takže se s nimi připojíme k mobilním sítím.

    Apple Watch už nebudou závislé na iPhonu a stane se z nich mnohem plnohodnotnější nástroj. Nabídnou stahování aplikací, posílání zpráv, streamování hudby i připojení k internetu bez nutnosti asistence iPhonu. Síťové čipy pro nové chytré hodinky však nebude dodávat Qualcomm, ale Intel.

    Dohady ohledně síťového čipu v Apple Watch se šířily už po začátku prodeje druhé generace, pokrok v tomto ohledu však brzdila přílišná energetická náročnost těchto LTE čipů. Velikost hodinek je omezená, tudíž i prostor pro baterii je velmi malý. Apple však vylepšení výdrže na baterii v posledních měsících věnoval velkou pozornost a tak je pravděpodobné, že se mu podařilo s vývojem pokročit a do nových smartwatch LTE čip implementovat i bez rapidního snížení výdrže.

    Co se týče dalších novinek ohledně Apple Watch třetí generace, zatím mnoho nevíme. Změny asi nebudou na první pohled úplně viditelné, měly by probíhat spíše uvnitř přístroje a týkat se hardwaru hodinek.

    Nové Apple Watch s LTE čipy by měly být představeny na podzim spolu s novými iPhony.

    ZANECHAT KOMENTÁŘ

    Prosím zadejte svůj komentář
    Prosím zadejte své jméno zde