V San Diegu byly vykradeny další dva Apple Store obchody

S rozrůstajícím počtem Apple Store obchodů po celém světě přibývá i pokusů o krádeže zboží z těchto obchodů. Nyní jsme byli svědky dalšího takového incidentu ve dvou pobočkách v San Diegu, které byly vykradeny během jedné jediné hodiny.

Dle policejních záznamů to vypadá, že za obě krádeže jsou zodpovědní tři muži. Co všechno ukradli zatím zůstává zatajeno, prý se však jednalo o zboží v ceně přes 250 000 Kč. Policie v San Diegu prozradila, že se jednalo především o počítače a telefony.

I když se proslýchá, že muži byli vybaveni noži, policie tento přečin zatím neklasifikuje jako ozbrojenou loupež, ale jen jako loupež.

Loupeží cílených na značkové zboží Apple přibývá. Jen v uplynulém týdnu byla vykradena další pobočka Apple Store v Corte Madera v Kalifornii, kde bylo ukradeno zboží v hodnot přes půl milionu korun. O krádeži 19ti iPhonů přímo z obchodu jsme vás informovali i v loňském roce. V prosinci se navíc přišlo na krádeže i mezi zaměstnanci hlavních dodavatelů Applu.

Apple samozřejmě zavádí různá opatření, aby zloděje od podobných činů odradil. Žádné z demo zařízení, které najdete v Apple prodejnách prý v momentě, kdy je odpojeno od Wi-Fi sítě daného Apple Storu, přestane fungovat. To však nezabrání zlodějům tyto počítače a iPhony rozebrat a prodat alespoň na náhradní díly.

Čím dál větší a luxusnější Apple Store obchody jsou pro zloděje velkým lákadlem a zboží od Applu je i na černém trhu velmi ceněno. To jsou faktory, které bohužel některý kriminálníkům stále nedají spát.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde