Jsou OLED displeje pro iPhone pouze dočasným řešením? Apple pracuje na vývoji další technologie

Apple v poslední době dělá vrásky na čele Samsungu, LG ale i dalším dodavatelům OLED panelů. Ti spoléhají na to, že Apple začne ve všech svých přenosných zařízeních tyto displeje brzy používat. Nyní však prosákly informace, podle kterých Apple spoléhá i na další technologii. Jedná se o tzv. micro-LED displeje, které by měly být velmi energeticky efektivní a své využití by mohly najít v třetí generaci Apple Watch, jejího odhalení bychom se mohli dočkat ještě letos.

Novou technologii micro-LED Apple vyvíjí ve spolupráci se společností LuxVue, kterou koupil před třemi lety. Je nutno zmínit, že o technologii micro LED nebo také microscale LED se nikdo nijak výrazně nezajímal až do doby, než právě Apple před třemi lety koupil LuxVue. Tento krok paradoxně zvýšil zájem o tuto technologii a urychlil její vývoj.

Letos v únoru si Apple nechal patentovat i technologii, díky které bude možné i pomocí micro LED displejů snímat otisky prstů a využívat tak Touch ID.

Zatím to vypadá, že výroba micro LED panelů není tak jednoduchá a právě proto se Apple rozhodl pro použití v malých smartwatch, během pár let by se však tyto energeticky nenáročné displeje mohly dostat i na iPhony.

Pro Samsung to nejsou vůbec dobré zprávy, nyní se tedy zdá, že jeho OLED displeje, které nyní vyrábí ve velkém pro nové iPhony, budou pouze dočasným řešením a bude jen otázkou času, než OLED panely nahradí micro LED displeje.

To vše jsou zatím spíše spekulace než reálná fakta a bude lepší, když si počkáme na nový iPhone i nové smartwatch. Možná se při vývoji micro LED displejů objeví nečekané problémy a zjistí se, že se jedná o slepou uličku. A Samsung si bude moci oddechnout.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde