Společnost Apple brzy odřízne podporu 32bitovým aplikacím – máme důkazy o tom, že změna nastane dříve nebo později.

Byli jsme varováni, že 32bitové aplikace by mohly zpomalit naše iPhony od iOS 9. Ale v nedávných aktualizacích, jako je iOS 10.3, Apple přeformuloval varovný pop-up tak, že 32bitové aplikace přestanou fungovat úplně v „budoucí verzi systému iOS.“ Nejsme si zcela jisti, kdy Apple oficiálně k tomuto řešení přistoupí, ale je pravděpodobné, že se to stane s vydáním iOS 11 – ale možná i dříve!

Mnoho vývojářů aplikací pravděpodobně upgradovalo své aplikace na 64bitové – zejména proto, že společnost Apple začala vyžadovat nové aplikace. V iPhonu můžete ale stále 32bitové aplikace skrýt. Tyto aplikace mohou zpomalit váš telefon, pokud jsou aktuálně používány.

Naštěstí Apple začlenil do iOS 10.3 novou sekci kompatibility aplikací, která usnadňuje sledování a správu 32bitových aplikací. Zde je návod jak jej používat.

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Klepněte na Obecné.
  3. Klepněte na možnost O aplikaci.
  4. Klepněte na Aplikace.
  5. V tomto okamžiku, pokud se nic nestane, znamená to, že všechny vaše aplikace jsou správně aktualizovány na 64bitové.
  6. Pokud máte nějaké 32bitové aplikace, přenese vás do nabídky Kompatibilita aplikací.
  7. Případně, když otevřete 32bitovou aplikaci, můžete klepnutím na tlačítko Další informace v rozbalovacím okně dosáhnout stejné nabídky.

Z této nabídky můžete aplikace také smazat. Dále můžete zkontrolovat, zda jsou k dispozici 32bitové aplikace. Pokud tomu tak není, společnost Apple povzbuzuje uživatele, aby se obrátili na vývojáře aplikací, pro získání dalších informací o dané aplikaci.

Chcete-li tak učinit, stačí klepnout na příslušnou aplikaci a přenese vás na stránku App Store. Odtud můžete klepnout na webové stránky pro vývojáře, kde pravděpodobně najdete odkazy na sociální média a formuláře kontaktů, abyste mohli vyzvat vývojové týmy, pro aktualizace Vaší oblíbené 32bitové aplikace. Zatímco neexistuje žádná záruka, že vývojář aplikace aktualizuje – nebo dokonce zareaguje – určitě stojí za to se o to alespoň pokusit. Zejména proto, že s příchodem iOS 11 se očekává, že smazání přes 200 000 starých, nebo neaktualizovaných aplikací v App Store.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde