Apple pokračuje ve svém úsilí o to, aby se společnosti, které má ve svém dodavatelském řetězci, dostaly do Go Green. Toto oznámení bylo provedeno stylově na zelený čtvrtek. Další tři dodavatelé se zavázali používat výhradně obnovitelnou energii při výrobě komponentů.

Těmito třemi dodavateli Apple se staly spolčnosti Compal Electronics, Sunwoda Electronic Co. a Biel Crystal Manufactory, tvrdí Lisa Jackson, víceprezident společnosti Apple pro udržitelnost a vládní zdroje. Jackso také vyvrátil zprávy z nedávného rozhovoru pro Bloomberg. Apple sám využívá 96% obnovitelné energie ve všech svých vlastních operacích – a čtvrteční oznámení bylo dalším posunem a snahou přimět své dodavatele přejít na obnovitelné zdroje energie, což se Apple zatím relativně daří.

„Naše uhlíková stopa je mnohem víc než jen naše kancelář, naše datová centra, naše prodejny, dokonce i naše distribuční centra,“ řekl Jackson Bloombergovi. „Ve všech těchto směrech je obsaženo našich 96 procentech obnovitelných zdrojů energie, a teď se přesouváme do našeho dodavatelského řetězce.“

Jako součást této iniciativy Apple Partner Ibiden, který dělá integrované obvody a čipové balíčky pro Cupertino, minulý měsíc oznámil, že se stane první japonskou společností, která bude využívat 100 procent obnovitelné energie. Další tři dodavatelé zvyšují celkový počet výrobců dodavatelského řetězce Apple, kteří se zavázali, že budou také následovat filozofii Go Green.

Toto oznámení také těsně navazuje na závazky, které se společností Apple podepsaly v rámci iniciativy v boji proti klimatickým změnám v souvislosti s revolucí EPA. Společnost Apple společně s dalšími technologickými giganty, jako Microsoft, Amazon a Google, podepsala společné prohlášení o klimatických podmínkách, které bylo nedávno zrušeno výkonným nařízením podepsaným prezidentem Donaldem Trumpem.

Závazek společnosti Apple k praktikám šetrným k životnímu prostředí je známý. Většina zařízení společnosti využívá zcela čistou energii a servisní operace, jako je iMessage, jsou rovněž napájeny z obnovitelných zdrojů. Ve skutečnosti je společnost Cupertino, která byla Greenpeace oceněna jako nejekologičtější a nejšetrnější k životnímu prostředí. Dokonce i nové ústředí společnosti Apple, Apple Park bude fungovat výhradně na obnovitelných zdrojích energie. Nejen to, ale společnost plánuje prodat nadbytečnou energii z Apple Parku do elektrické sítě.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde