Apple do budoucna plánuje výrobu svých produktů z recyklovaných materiálů

Apple je dlouhodobě společností, která se zajímá o svou ekologickou stopu a otázku ochrany životního prostředí rozhodně nebere na lehkou váhu. Nyní se však posune ještě o krok dále.

Apple vydal dokument jménem Environment Responsibility Report, v němž se můžeme dočíst, že je potřeba přestat s těžbou přírodních zdrojů, protože nejsou věčné. Změna klimatu naši planety je nepopiratelná a nové technologie by neměly čím dál více zatěžovat naše životní prostředí. Apple začne u sebe a oznámil, že na výrobu svých zařízení bude v budoucnu používat výhradně recyklované materiály. Mělo by se to týkat především hliníku, mědi, cínu nebo wolframu.

Je to však otázka několika let, protože Apple zatím neví, jak dosáhnout absolutní recyklovatelnosti svých zařízení, prý na tom ale usilovně pracuje. Jednoho dne bychom si tak mohli koupit nový iPhone, který bude vyroben výhradně ze starších iPhonů.

Je poměrně neobvyklé, aby Apple oznámil svůj cíl ještě předtím, než jej dosáhne. Lidé uvnitř Applu však tomuto nápadu věří a tvrdí, že to je cesta, kterou by se měl ubírat celý průmysl.

V dokumentu Environment Responsibility Report se dále píše, že své výrobní závody pohání z 96% obnovitelnou energií. To je proti loňským 93% narůst o tři procenta. Dále Apple prohlásil, že sedm jeho největších dodavatelů přislíbilo, že do konce roku začnou používat energii z obnovitelných zdrojů taktéž.

Kompletní dokument Environment Responsibility Report 2017 můžete najít pod tímto odkazem.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde