Známe jméno nového sídla Applu: Apple Park!

Už jsme se několikrát zmiňovali o novém centru, které Apple staví. Mluvilo se o něm jako o Apple Campus 2. S blížícím dokončením tohoto technologického střediska se dozvídáme nové informace. Oficiální název bude Apple Park a první zaměstnanci se začnou stěhovat již v dubnu. Oficiální dokončení je však plánováno až v druhé polovině letošního roku. Přes léto ještě budou pokračovat práce na velkém prostranství okolo budov.

Vybavení bude velmi velkorysé. V okolí kampusu najdeme dvě přes tři kilometry pěšin pro procházky a běh zaměstnanců. Nebude však chybět ani ovocný sad, louka nebo rybník. To vše se bude nacházet uvnitř pomysleného prstence, který kampus tvoří.

Solární panely na střeše Apple Parku dokážou dodat 17 MW elektrické energie a jedná se tak o jednu z největších solárních instalací na světě. Apple tedy klade důraz i na ekologii tohoto projektu.

Je s podivem, že celá budova Apple Parku by po 9 měsíců v roce neměla využívat žádné topení ani klimatizaci. Mělo by se jednat o světově největší budovu s přirozenou cirkulací vzduchu. To jsou velmi smělé plány a až reálný provoz nám ukáže, zda jsou uskutečnitelné.

Uvnitř budovy bude také centrum pro návštěvníky s prodejnou Apple Store a veřejnou kavárnou. Najdeme zde také obrovské fit centrum pro zaměstnance s plochou 100 000 metrů čtverečních.

Jednou z hlavních částí tohoto komplexu bude auditorium pojmenované po zakladateli Applu – Stevu Jobsovi. Uvnitř auditoria bude 1000 míst k sezení.

 

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde