Nová generace iPadu Pro s OLED displeji, výroba začne v roce 2024

ipad pro oled

Podle nedávné zprávy z jihokorejského deníku Chosun Ilbo, na kterou upozornil web OLED-Info, se společnosti LG a Samsung chystají zahájit hromadnou výrobu OLED displejů pro nadcházející modely iPadu Pro. Výroba má začít kolem února 2024. Tento významný přechod na technologii OLED by měl přinést řadu výhod pro řadu iPadu Pro.

Možný časový plán uvedení a specifikace

Mark Gurman z Bloombergu předpovídá představení nových 11palcových a 13palcových modelů iPadu Pro s těmito OLED displeji, společně s čipem M3 a aktualizovanou hliníkovou klávesnicí Magic Keyboard. Vzhledem k únorovému datu zahájení výroby OLED displejů se zdá nepravděpodobné, že by nové modely iPadu Pro mohly být uvedeny na trh v březnu, měsíci, který je běžně spojován s představením produktů společnosti Apple. Pravděpodobnějším scénářem by mohlo být odhalení na WWDC Apple v červnu nebo později.

Srovnání s aktuálními modely a výhody OLED

Aktuální modely iPadu Pro jsou vybaveny LCD panely, přičemž 12,9palcová varianta také disponuje mini-LED podsvícením pro zvýšenou jasnost a kontrast. Přechod na technologii OLED znamená eliminaci potřeby podsvícení. Výhody OLED zahrnují vyšší kontrastní poměr s hlubšími černými barvami, nižší spotřebu energie a potenciál pro štíhlejší design. Apple údajně plánuje využít ultratenkých hybridních OLED displejů, které kombinují ohebné a tuhé materiály, což by mohlo vést k tenčí konstrukci nových modelů iPadu Pro.

OLED technologie v řadě iPad

Dlouhodobě se šířily spekulace o přijetí technologie OLED pro iPad Pro a zdá se, že tento přechod se konečně uskuteční příští rok. Nicméně se očekává, že další verze iPadu Air, iPadu mini a vstupního modelu iPadu budou nadále využívat LCD panely.

Poslední aktualizace řady iPad Pro

Je důležité poznamenat, že Apple naposledy aktualizoval řadu iPad Pro v říjnu 2022. Aktualizace tehdy zahrnovaly čip M2, podporu pro Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3, funkci hover pro druhou generaci Apple Pencil a podporu pro nahrávání videa ProRes.

Tento krok k OLED displejům pro iPad Pro představuje významný krok v neustálé inovaci tabletů od společnosti Apple, nabízející slibné zlepšení kvality displeje a designu zařízení.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde