Která auta jsou kompatibilní s Apple Car Key?

apple car key

Funkce Apple Car Key se stala velmi pohodlnou vychytávkou pro majitele automobilů. Její užitečnost je však omezena na krátký seznam kompatibilních vozidel, který zůstává poměrně malý, ale postupně se rozšiřuje.

Pohodlí díky Apple Car Key

Apple Car Key umožňuje uživatelům iPhonů a Apple Watch automaticky uzamknout a odemknout jejich auta, nabízí bezproblémový přístup a zabezpečení. Původně byla tato funkce exkluzivní jen pro BMW, ale nyní se rozšířila i na vybrané modely od Hyundai, Kia a nyní se chystá do vozů od Mini (aktualizováno v listopadu 2023).

Kompatibilita s Apple zařízeními

Funkce je kompatibilní s iPhony od modelů XS/XR až po nejnovější, včetně iPhone SE 2 a 3. Dále podporuje i Apple Watch od série 5. Tyto zařízení mohou nosit digitální autoklíče. V praxi tak díky nim můžete nosit jen mobil a klíče stačí nechat doma.

Rozšíření mimo BMW

Ačkoliv seznam kompatibilních vozidel dominují automobily BMW, tak Hyundai a Kia představili vybrané modely, které podporují Apple Car Key. Patří sem sedany Genesis GV60 a G90, Kia Niro a další. Nově podle spekulací se chystá podpora i pro modely od značky Mini.

Modely BMW kompatibilní s Apple Car Key

Většina modelů BMW od řady 1 až po řadu 6 a 8, vyrobených od 2021 podporuje Apple Car Key. BMW řady 7 je však výjimkou. Funkce je také k dispozici od roku 2021 u modelů BMW X5, X6, X7, X5 M, X6 M, sportovních vozů Z4, BMW i4 od roku 2022 iX a od 2023 i BMW i7.

Výzva s nekompatibilními automobily

Bohužel mnoho populárních modelů automobilů, zejména těch neluxusních, zatím nepodporuje Apple Car Key. Existují řešení třetích stran, ale často vyžadují komplikovanou instalaci a zahrnují další náklady a předplatné, čímž se stávají méně atraktivními ve srovnání s integrovaným řešením od Apple.

Nastavení Apple Car Key

Pro použití Apple Car Key musí majitelé zajistit, že jejich vozidlo je na seznamu kompatibilních modelů a je spojeno s účtem výrobce. Proces nastavení zahrnuje postupování podle pokynů z aplikace, e-mailu nebo textové zprávy od výrobce automobilu, nebo použití displeje auta. Po dokončení nastavení lze digitální klíč přidat do aplikace Peněženka na iPhonu a spárovat s Apple Watch pro pohodlný přístup.

Shrnutí

Apple Car Key nabízí zvýšené pohodlí a bezpečnost, ale jeho dostupnost je v současnosti omezena na konkrétní modely vozidel vyšší třídy.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde