Apple se snaží rychle spustit nové funkce AI a chytřejší Siri

siri ai 2024

Podle Marka Gurmana z Bloombergu byli vedoucí představitelé Apple překvapeni nedávným nárůstem zájmu o technologie, jako je ChatGPT. Od konce roku 2022 se naléhavě snaží dohnat ztrátu v tomto závodě zaměřeném na AI.

V čele snah Apple v oblasti AI stojí John Giannandrea a Craig Federighi. Eddy Cue je také zapojen do integrace AI napříč službami a aplikacemi Apple.

Na cestě je chytřejší Siri a lepší funkce v iOS

Tým pod vedením Giannandrea vyvíjí „chytřejší verzi Siri“ hluboce integrovanou s AI, která by mohla být spuštěna příští rok. Federighi dohlíží na přidání schopností AI do iOS 17, včetně lepších interakcí Siri v aplikaci Zprávy a funkce automatického doplnění textu.

Apple také zvažuje využití AI k pomoci vývojářům rychleji psát kód v Xcode, podobně jako GitHub Copilot.

AI asistenti pro aplikace a služby Apple

Cue se soustředí na implementaci „AI pomůcek“ do aplikací a služeb Apple. Například Apple Music by mohl dostat automaticky generované playlisty. Aplikace Pages a Keynote by mohly dostat pomoc s psaním a tvorbou prezentace založenou na AI.

Nástroje vnitřní zákaznické podpory AppleCare jsou také testovány s generativní AI.

Debata o správném přístupu

Apple vynakládá na výzkum AI více než 1 miliardu dolarů ročně. Ale vedoucí představitelé stále diskutují o nejlepší strategii implementace – na zařízení vs. v cloudu vs. hybridní řešení.

Inženýři vytvořili prototyp chatbota „Apple GPT“, aby konkurovali ChatGPT. Ale není jasné, zda Apple brzy spustí tohoto „chatbota“ pro veřejnost.

Prioritou je prozatím zlepšení stávajících aplikací pomocí AI, spíše než spuštění samostatného chatbota. Apple se však naléhavě snaží spustit funkce AI v roce 2024, aby dohnal konkurenci.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde