Spekulace o možném zdražení iPhonů 15: Růst cen a trend prémiovosti

iphone 15 bude drazsi

S blížícím se představením nových iPhonů 15 se na internetu objevují spekulace o možném zdražení modelů Pro. Analytici a zprávy naznačují, že by Apple mohl rozšířit cenový rozdíl mezi řadami Pro a standardními modely. V tomto článku se podíváme na dosavadní spekulace a možná očekávání ohledně zdražení iPhonů 15.

Shrnutí dosavadních spekulací a zpráv od analytiků

Od prvních zpráv o připravovaných iPhonů 15 se začaly šířit spekulace o možném zvýšení cen. Někteří analytici naznačují, že by mohlo dojít k navýšení cen o 100 dolarů, obdobně jako se očekávalo u předchozích modelů iPhone 14. Některé země, jako je Velká Británie, již potvrdily zvýšení cen iPhonu 14 Pro.

Možné zvětšení cenového rozdílu

Další spekulace se zaměřují na rozšíření cenového rozdílu mezi řadami Pro a standardními modely. Apple by mohl zvýšit prémiovost svých Pro modelů, čímž by posunul ceny těchto zařízení ještě výše.

Odhadované zdražení v USA: 100 dolarů

Jedním z očekávaných scénářů je zdražení modelů Pro o 100 dolarů. Pokud by se tato předpověď potvrdila, Pro verze by se staly ještě exkluzivnějšími a dostupnými pouze pro ty, kteří jsou ochotni si připlatit za nejnovější technologie a vylepšení.

Tima Cook o ochotě zákazníků si připlatit za to nejlepší

Není však tajemstvím, že Apple si díky svému širokému základu věrných zákazníků může dovolit nabízet prémiové zařízení za vyšší ceny. CEO Apple Tim Cook dříve řekl, že zákazníci jsou ochotni si připlatit za to nejlepší, což naznačuje, že zdražení by nemuselo odradit loajální fanoušky.

Modely iPhone 15 a 15 Plus možná zdražovat nebudou

Některé zprávy naznačují, že standardní modely iPhone 15 a 15 Plus by zdražovat nemusely, alespoň ne v USA. To znamená, že možné zvýšení cen by se mohlo týkat především Pro variant.

Apple díky objemu a smlouvám zvládá lépe absorbovat růst cen komponent

Jedním z faktorů, který umožňuje Apple zvládat zvýšení cen, je jeho objemový prodej a dlouhodobé smlouvy s dodavateli. Díky tomu má Apple lepší pozici na trhu a může lépe absorbovat růst cen komponent, který ovlivňuje celkové náklady na výrobu zařízení.

Očekávalo se už zdražení iPhonů 14

Je zajímavé poznamenat, že u iPhonů 14 se očekávalo zdražení, ale nakonec se nestalo. Avšak, u modelů Pro se stále očekává, že Apple přistoupí k navýšení cen. To je v souladu s dlouhodobým trendem, kdy Pro modely nabízejí pokročilejší technologie za vyšší ceny.

Jasno bude až v září 2023

Přesné částky zdražení iPhonů 15 zatím nejsou známy a bude třeba čekat až na oficiální představení, které se očekává v září 2023. Až do té doby budou spekulace a zvěsti o cenách pokračovat.

Závěrem

Na základě dosavadních zpráv a spekulací je pravděpodobné, že iPhony 15 Pro se mohou v USA zdražit o 100 dolarů. Apple zřejmě půjde cestou posunu cenového rozpětí a zdůrazní prémiovost svých Pro modelů. Uživatelé budou muset počkat na oficiální oznámení od Applu, aby se dozvěděli přesné částky.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde