Netflix odmítl podporu aplikace na Apple Vision Pro

netflix podpora apple vision pro

Podle posledního vyjádření se Netflix rozhodl nevytvořit speciální aplikaci pro chystaný headset Apple Vision Pro. Tato informace byla nejprve spekulací, protože Netflix chybí v tiskové zprávě se seznamem podporovaných aplikací pro Vision Pro. Netflix spekulaci následně přímo potvrdil ve svém vlastním prohlášení. Konkrétně firma oznámila, že nechystá dedikovanou aplikaci a ani neumožní spuštění verze pro iPad na Vision Pro.

Netflix jako jeden z mála odmítl podporu

Apple Vision Pro, který umožňuje uživatelům spouštět více než milion aplikací pro iPhone a iPad (v režimu kompatibility), nebude podporovat Netflix. Aplikace v tomto režimu se zobrazují jako mini-okna ve virtuálním prostoru. I když mají vývojáři možnost se této kompatibility vzdát, Netflix je jedním z mála, kdo toto rozhodnutí učinil, a své zákazníky místo toho směřuje na používání webové stránky Netflixu prostřednictvím Safari.

Konkurenční streamovací služby chystají podporu Apple Vision Pro

Přes absenci Netflixu získal Apple Vision Pro podporu několika dalších důležích streamovacích služeb. Platformy jako Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Paramount+ a další budou k dispozici od prvního dne vydání headsetu. Některé, jako je Disney, dokonce nabízejí exkluzivní obsah, jako je streamování filmů ve 3D. To bude zahrnovat filmy jako Avatar, které nabízí fantastický vizuální zážitek.

Vlastní nabídka obsahu na Apple Vision Pro

Apple Vision Pro také samozřejmně bude podporovat vlastní streamovací službu, Apple TV+, prostřednictvím aplikace Apple TV. Pro Vision Pro navíc Apple chystá nový formát Apple Immersive Video, navržené pro 8K 180stupňový videozážitek, který je exkluzivní pro Apple Vision Pro. Kromě toho bude obchod s filmy v aplikaci TV zahrnovat při spuštění více než 150 titulů ve 3D.

Cena a dostupnost Apple Vision Pro

Předobjednávky na Apple Vision Pro budou zahájeny v tento pátek, přičemž cena zařízení je stanovena na 3500 dolarů a prodej nejprve poběží pouze v USA. První kusy budou u zákazníků od 2. února. Odhady mluví o tom, že by se během prvního roku prodeje mělo prodat 500 000 kusů. Tato cifra nejspíš pro Netflix není natolik zajímavá, aby pro Vision Pro připravili vlastní aplikaci.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde