5 věcí z iPhone 15 Pro co bychom chtěli vidět u nového MacBooku Pro

5 veci z iphone na mac

iPhone 15 Pro má několik nových výjimečných funkcí, které jsou mezi fanoušky Applu velmi populární. Zároveň prodeje Maců v posledních čtvrtletích klesají. V tomto článku se podíváme, jaké z novinek z iPhonu by mohl Apple přenést do Maců, aby to přineslo potřebné oživení.

Titanové tělo

iPhone 15 Pro je první iPhone s titanovým rámem, který Apple označuje za svůj „nejprémiovější materiál“. Titan je pevnější a lehčí než nerezová ocel. Dramaticky snižuje hmotnost iPhonu.

MacBook Pro stále používá hliník. Titanové tělo by jej udělalo ještě odolnějším a lehčím. Apple by mohl nabídnout i unikátní titanové povrchy jako u iPhonu. „Bílý titan“ MacBook Pro 16″ zní skvěle. Titan by také více odlišil MacBook Pro od levnějšího MacBook Air.

Apple už vyráběl titanové Macy také dříve. PowerBook G4 „TiBook“ z počátku roku 2000 měl výjimečné titanové tělo. Moderní titanový MacBook by mohl tento efekt zopakovat.

Vylepšený čip Apple M3

Čip A17 Pro v iPhonu 15 Pro má přepracované 6jádrové GPU s extrémně rychlým ray tracingem, ideální pro náročné hry. Protože čipy Apple silicon u Maců sdílejí základy s iPhony, nadcházející čip M3 pravděpodobně zahrne podobné vylepšení GPU.

Ray tracing už propagují Intel, AMD a Nvidia. M3 ho bude potřebovat, aby zůstal konkurenceschopný ve výkonu grafiky.

Oficiální reverzní nabíjení

iPhone 15 Pro umí reverzně nabíjet další zařízení ze své baterie. Mac to umí také, ale je pomalý a není to propagováno jako plnohodnotná funkce. Apple by měl reverzní nabíjení pro Mac optimalizovat a oficiálně propagovat. Uživatelé iPhonů tuto funkcionalitu jasně chtějí. Bezproblémové reverzní nabíjení by se hodilo i pro majitele Maců.

Čip ultra širokopásmového přenosu

iPhone 15 Pro má novou generaci čipu ultra širokopásmového přenosu pro prostorové a polohové určování. Takový čip v MacBooku by vylepšil aplikaci Najít a další funkce využívající blízkost.

Ultra širokopásmový čip také pomáhá interakci iPhonu s chystanou brýlemi pro rozšířenou realitu od Applu. K těsnější integraci brýlí a Macu bude pravděpodobně také zapotřebí ultra širokopásmové spojení.

Vylepšená FaceTime kamera

12MP TrueDepth kamera iPhonu 15 Pro je mnohem lepší než 1080p modul v současných Macech. Spoléhat se na iPhone a Continuity Camera je nepraktické. Vylepšená kamera by měla být přímo vestavěná v Macu. Je to dávno potřeba. Přivítali bychom na Macu také Face ID!

Shrnutí

Zabudování nejnovějšího titanového designu, vylepšení čipů Apple silicon, reverzního nabíjení, ultraširokopásmového čipu a 12MP FaceTime kamery z iPhonu by mohlo udělat ze sortimentu Maců opět špičkové a inovativní počítače. Tyto funkce z iPhonu 15 Pro by pomohly Macu získat zpět jeho inovativní náskok a zvýšit prodeje.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde