Jak bude vypadat nový iPhone 15 a kdy vyjde?

Už pár měsíců všichni netrpělivě čekají na příchod nového modelu iPhone 15. Oproti poslednímu modelu iPhone 14 by měl tento nový přinést spoustu zajímavých a inovativních funkcí. Jako vždy, i letos se jedná o pouhé spekulace. V tomto článku si řekneme vše potřebné k tomu, abyste se i vy mohli rozhodnout, zda poběžíte pro tento nový telefon.

Kdy má vyjít iPhone 15?

Stejně jako každý rok, i letos Apple plánuje představit nové modely iPhonů někdy v půlce září. V obchodech se většinou výrobky objeví do konce září.

Jak se změní design iPhone 15?

Apple je známý svou konzistentností. A vzhledem k tomu, že většinou nový design připravuje cca jednou za tři roky, mohl by právě toto být ten rok, kdy dojde ke větší změně. Nicméně z prozatímních informací budou u nových modelů změny ve vzhledu pouze decentní.

Jedna z asi nejdůležitějších změn je přechod z nerezové oceli na titan. U klasického modelu a modelu Ultra (možná alternativa k iPhone 14 Pro Max) se dá očekávat další ztenčení. Apple se u iPhone 15 a iPhone 15 Plus z důvodu lepší rozpoznatelnosti od starších modelů možná vrátí ke svislému rozpoložení fotoaparátů.

Jaký bude fotoaparát u modelů iPhone 15?

Telefony předchozí generace řady 14 jako první přišly se snímačem 48Mpx místo předchozích 12Mpx. U očekávané novinky se očekává, že budou výkonnějším snímačem obdařeny všechny modely. Nejzajímavější změny se dočkají především modely iPhone 15 Pro, u kterých se spekuluje o systému periskopických objektivů, které zajistí mnohonásobně vyšší zoom. Zároveň s tím se však očekává ne ztenčení konstrukce ale naopak zesílení.

Konektor USB-C

Kvůli nařízení Evropské unie se i Apple musel podvolit a do svých nových telefonů nainstalovat USB-C konektor pro nabíjení. Pro mnoho zákazníků je to po dlouhé době důvod, proč si iPhone pořídit. Pro mnoho dalších, již stálých majitelů iPhone modelů to však může být naopak důvod, proč si novou řadu prozatím nekupovat. Mnoho lidí má k telefonu nakoupeno nejrůznější příslušenství a díky výměně konektoru by ho mohli hodit do koše.

Dynamic Island u všech modelů iPhone 15

Úplná novinky, která se poprvé a prozatím naposledy objevila u telefonů iPhone 14 Pro by měla být podle dalších spekulací na všech modelech očekávané řady. Pro mnoho lidí byl právě tento prvek hlavním aspektem, proč pokukovali po starším modelu. Apple to velmi dobře ví a díky tomu se podle všeho rozhodl nabídnout Dynamic Island u všech čtyř modelů.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde