Gurman: Apple plánuje Apple Watch X

apple watch x

Apple se chystá na kompletní přepracování Apple Watch k desátému výročí

Podle Marka Gurmana z Bloomberg se Apple chystá k úplnému přepracování chytrých hodinek Apple Watch k jejich desátému výročí.

Co nového přinesou Apple Watch X?

Ve svém nejnovějším vydání newsletteru „Power On“ Gurman nazývá toto nové zařízení „Apple Watch X“, což je podobné označení jako u iPhone X z roku 2017, který oslavil deset let existence iPhone. Vzhledem k tomu, že původní Apple Watch byly představeny v roce 2014 a uvedeny na trh v roce 2015, není si Gurman jistý, zda bude model Apple Watch X vydán v roce 2024 nebo 2025.

Apple pracuje na tenčím obalu pro Apple Watch X a také hledá různé způsoby, jak připevnit pásek k zařízení. Mechanismus pro připojení pásku k obalu Apple Watch zůstal stejný od uvedení zařízení, což umožnilo kompatibilitu pásků v různých generacích Apple Watch.

Lidé zapojení do vývoje nových modelů Apple Watch řekli Gurmanovi, že stávající systém pásků zabírá hodně místa, které by mohlo být lépe využito například pro větší baterie nebo jiné vnitřní komponenty. Apple proto nyní uvažuje o systému připevnění pásku pomocí magnetů, ale zatím není jasné, zda bude hotový nebo přítomný na Apple Watch X.

Apple Watch X by mohl také souviset s uvedením technologie displeje microLED od Applu, která překonává barvu a jasnost stávajících OLED obrazovek. Mohly by to také být první Apple Watch s monitorováním krevního tlaku.

Menší aktualizace u Apple Watch Series 9

Gurman upozornil, že Apple Watch Series 9 bude pouze „menší aktualizací“, podobně jako ostatní Apple Watch v posledních letech. Nová zařízení by měla dostat rychlejší procesory a nové barevné varianty, ale jinak budou v podstatě stejná jako stávající modely.

V důsledku toho Apple nedávno zvažoval přechod Apple Watch z ročního aktualizačního cyklu na delší období. Gurman připomněl, že i iPad začal s ročním aktualizačním cyklem, ale nyní se obnovuje přibližně každých 18 měsíců.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde