iXpand Flash Drive Go – flash disk pro rozšíření paměti iPhone a iPadu

iXpand Flash Drive Go pro iphone a ipad

Připravili jsme pro vás recenzi flash disku od firmy SanDisk, který disponuje jak klasickým USB konektorem, tak i Lightning konektorem. Díky tomu je kompatibilní i s iPhonem a iPadem a může být zajímavým příslušenstvím pro každého majitele těchto zařízení. 

Celkově můžeme po testování říci, že flash disk iXpand Go je skvělým řešením, pokud chcete rozšířit paměť vašeho telefonu, disk na zálohování nebo jen chcete zařízení, které vám umožní rychlé přenášení souborů z iPhone do jakéhokoliv počítače. Celou recenzi jsme pro vás rozdělili do následujících sekcí:

Specifikace

USB konektor podporuje verzi 3.0, takže je přesun souborů rychlý a pohodlný. Díky certifikaci Made for iPhone / Made for iPad nebude problém s kompatibilitou. K dostání jsou 2 varianty: 128 GB a 256 GB.

Konstrukce

iXpand Go je na první dotek vyroben z kvalitních materiálů a celkově jeho zpracování působí robustně. Jeho velikost je kompaktní, a tak ho hravě schováte do kapsy. Na plastové části konstrukce naleznete poutko, díky kterému ho můžete připevnit například na klíče. Otáčecí mechanismus zajišťuje ochranu lightning konektoru při přenosu. Otáčení je tužší a při plném otočení konektorů se disk zaklapne a drží ve vybrané pozici, takže nemusíte mít strach, že se vám při přenášení bude otevírat a tím se poškodí.

flash disk s lightning konektorem pro iphone a ipad ixpand go

Zapojení a zprovoznění

Při zapojení disku do iPhone uslyšíte příjemné cvaknutí, které znáte u originálního příslušenství. Pro správu iXpand Go budete potřebovat aplikaci, která se jmenuje iXpand Drive. Můžete si ji stáhnout rovnou z App Store nebo můžete zařízení připojit a ve vyskakovacím okně zvolit „App Store“. Po instalaci Aplikace musíte odsouhlasit licenční ujednání a zvolit, zda chcete poskytovat analytická data. Následně vás čeká prohlídka ve které můžete i rovnou zapnout automatické zálohování. Následně povolíte přístup k fotografiím a můžete disk plně využívat.

Přesun souborů

Přesun obrázků a videí z iPhone na disk je snadný a můžete ho provést přímo z aplikace zvolením Kopírovat soubory -> Kopírovat fotky z iPhone. Po dokončení přesunu se vás aplikace zeptá, jestli chcete zkopírované položky smazat z iPhone a uvolnit tak místo v paměti. Pokud však budete chtít přesouvat jiné soubory, pak musíte využít zabudovanou aplikaci Soubory. V té zvolíte soubory a po stisku tlačítka sdílet vyberete aplikaci iXpand Drive. Tím se otevře okno této aplikace, kde je možné vybrat umístění, kam na flashku chcete soubor zkopírovat.

Přesun souborů z disku do iPhone lze provést přímo z aplikace iXpand Drive. Stačí zvolit Kopírovat soubory -> Kopírujte soubory z disku iXpand. Zkopírované položky pak na iPhone naleznete pomocí aplikace Soubory. Zde zvolíte umístění V mém iPhonu a tam naleznete složku iXpand Drive se všemi zkopírovanými soubory.

Automatické zálohování

Speciální funkcí této flashky je možnost nastavení automatického zálohování fotografií, videí, kontaktů, kalendáře a fotografií ze sociálních sítí. Zálohování můžete zapnout při úvodní prohlídce nebo na úvodní obrazovce aplikace pod nabídkou Zálohovat a obnovit. Zálohovat zmíněné položky můžete také manuálně.

Nahrávání videí a focení přímo na disk

Zajímavou funkcí iXpand Go je možnost přímého focení a nahrávání videí iPhonem/iPadem na flashku. U této funkce jsem narazil na menší problém, kdy na testovacím iPhone po intenzivním testování začala aplikace při pokusu o nahrávání videa na disk padat. Při zapojení do druhého iPhone i iPadu nahrávání fungovalo bez problému. 

Hodnocení

SanDisk potvrdil, že umí vyrábět skvělé produkty, které jsou hlavně velmi kvalitní. Aplikace pro správu až na jeden zmíněný případ nevykazovala žádný problém. Přenos souborů i zálohování probíhalo bleskově. Můžeme tak iXpand Flash Drive Go doporučit každému majiteli iPhone nebo iPadu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde