WhatsApp bojuje proti sdílení dezinformací. Zpřísnil limit pro hromadné přeposílání zpráv.

WhatsApp zavedl limit pro přeposílání zpráv

WhatsApp zpřísnil limit pro přeposlání řetězových zpráv. Pokud uživatel obdrží zprávu, která už byla přeposlána přes pět uživatelů, pak nebude možné tuto zprávu přeposlat více než jednomu kontaktu naráz. Původní restrikce byla za těchto podmínek stanovena na pět uživatelů naráz. 

Limit nedokáže zastavit přeposílání zpráv, ale aby ho uživatel obešel, bude muset vykonat více úsilí, což část uživatelů odradí. Původní limit přinesl až 25% pokles přeposílání řetězových zpráv.

Služba WhatsApp se ke kroku vyjadřuje na svém blogu, kde píše, že zaznamenává v poslední době výrazný nárůst řetězových zpráv. Také dodává, že se od uživatelů dozvěděli, že řetězových zpráv je až příliš a mohou přispívat k dezinformacím. 

Přes WhatsApp se v nedávné době šířily například dezinformace plné „zaručených“ léků proti koronaviru, nebo všemožných konspiračních teorií o původu viru. Vždy bez uvedení jakýchkoliv zdrojů informací.

Pro seriózní informace o koronaviru a aktuálním vývoji situace můžete navštívit stránky #STOPCOVIDCZ, které jsou hostovány na webu SeznamZpráv.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde