Přihlášení přes Apple je už dostupné v prvních aplikacích, jak funguje?

prihlaseni pres apple do aplikaci
Funkci přihlášení přes Apple postupně přidávají desítky aplikací i před posunutým termínem.

Přestože Apple prodloužil termín pro implementaci funkce přihlášení přes Apple z 30. dubna na 30. června, desítky aplikací v posledních týdnech tuto možnost přidaly. Přečtěte si v krátkém souhrnu, co je přihlášení přes Apple a jak funguje.   Podobně jako Apple skrývá skutečný email, funguje i blokování nevyžádaných emailů v iOS 13.

Co je přihlášení přes Apple?

Přihlášení přes Apple je nová funkce, kterou přinesl iOS13. Pomocí svého Apple ID s ní můžete vytvářet účty v aplikacích, aniž byste sdíleli své osobní informace. Jedná se tak o alternativu k často užívaným přihlášením přes Facebook a Google. Při využití přihlášení přes Facebook nebo Google vidí služba do které se přihlašujete váš skutečný email a osobní informace. Při využití přihlášení přes Apple si můžete zvolit, jaké údaje služba uvidí.  Ochranu osobních dat posunul Apple o pár let později ještě dál, jak popisujeme v přehledu aktualizace iOS 17.3 se zesílenou ochranou zařízení.

Jak to funguje?

Pokud pro přihlašování do služeb nechcete používat vaši skutečnou emailovou adresu, Apple pro vás vytvoří anonymní emailovou adresu, ze které se budou emaily přeposílat na skutečnou emailovou adresu. Emaily z anonymních adres jsou smazány v momentě doručení emailu. Je tak zajištěno soukromí i pojistka pro případ nedostupnosti vaší skutečné emailové adresy (například z důvodu zaplnění schránky). Na jakou novou doménu skryté adresy u přihlášení přes Apple přejdou, popisujeme v článku o skrytém e-mailu od Applu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde