Přihlášení přes Apple je už dostupné v prvních aplikacích, jak funguje?

prihlaseni pres apple do aplikaci

Přestože Apple prodloužil termín pro implementaci funkce přihlášení přes Apple z 30. dubna na 30. června, desítky aplikací v posledních týdnech tuto možnost přidaly. Přečtěte si v krátkém souhrnu, co je přihlášení přes Apple a jak funguje.  

Co je přihlášení přes Apple?

Přihlášení přes Apple je nová funkce, kterou přinesl iOS13. Pomocí svého Apple ID s ní můžete vytvářet účty v aplikacích, aniž byste sdíleli své osobní informace. Jedná se tak o alternativu k často užívaným přihlášením přes Facebook a Google. Při využití přihlášení přes Facebook nebo Google vidí služba do které se přihlašujete váš skutečný email a osobní informace. Při využití přihlášení přes Apple si můžete zvolit, jaké údaje služba uvidí. 

Jak to funguje?

Pokud pro přihlašování do služeb nechcete používat vaši skutečnou emailovou adresu, Apple pro vás vytvoří anonymní emailovou adresu, ze které se budou emaily přeposílat na skutečnou emailovou adresu. Emaily z anonymních adres jsou smazány v momentě doručení emailu. Je tak zajištěno soukromí i pojistka pro případ nedostupnosti vaší skutečné emailové adresy (například z důvodu zaplnění schránky).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde