Kdy Apple představí nové iPady?

Na začátku týdne se prostřednictvím jedné společnosti, která zůstala utajena, začaly šířit informace ohledně nových produktů Applu. Konkrétně mělo jít o představení několika nových výrobků někdy okolo 20. března. Bohužel už se k nám nedostaly informace ohledně toho, jaké výrobky to konkrétně budou.

Někteří japonští analytici však předvídají, že v průběhu následujícího týdne bude představena druhá generace 9.7-palcového iPadu Pro. Tito analytici spoléhají především na informace asijských společností, které Apple zásobují.

Musíme vzít v úvahu, že Apple má ve zvyku na své předváděcí akce zvát všechny novináře minimálně s desetidenním předstihem. Nikdo ovšem zatím žádné pozvánky nedostal, takže se dá očekávat, že nové výrobky budou představeny pouze prostřednictvím tiskové zprávy.

To by odpovídalo tomu, že nový iPad Pro nepřinese žádné revoluční funkce, ale půjde spíše o evoluční upgrade předchozí verze. Největšími vylepšeními by mohly být celkem 4 mikrofony na těle iPadu nebo také rychlejší Apple A10X procesor. Analytik společnosti KGI Ming-Chi Kuo však na rozdíl od japonských analytiků neočekává čip A10X, ale věří, že Apple představí velmi levný 9.7-palcový iPad se stávajícím procesorem A9X.

Podobné tiskové zprávy jsme se dočkali například v roce 2014, kdy Apple snížil cenu iPadu čtvrté generace na 399 USD (10 000 Kč). Nyní tyto peníze zaplatíte za model iPad Air 2 a za 9.7-palcový iPad Pro dáte 599 USD (15 000 Kč). Kromě nového 9.7-palcového iPadu Pro bychom se v budoucnu měli dočkat i zcela nového 10.5-palcového iPadu Pro s tenčím rámečkem okolo displeje a také nové verze 12.9-palcového iPadu Pro. Někteří poukazují také na možnost představení nového 7.9-palcového iPadu Pro, je to však méně pravděpodobná varianta.

Jak již bylo řečeno, iPad Pro s úhlopříčkou 10.5 palců by měl mít mnohem tenčí rámeček a existuje také šance, že nebude disponovat tlačítkem Home, mohl by se tedy velmi podobat 9.7-palcovému iPadu Pro. Podobný design asi uvidíme i u nových iPhonů, které očekáváme v letošním roce. U již zmíněného tabletu bychom se mohli dočkat také displeje s vyšším rozlišením a čtveřice mikrofonů.

Nový 12.9-palcový iPad Pro by se měl chlubit 12 MPx fotoaparátem a True Tone displejem, který má aktuální 9.7-palcový model. U tohoto displeje by neměla chybět ani možnost adaptace na okolní světelné podmínky. Vidíme, že očekávání nových iPadů jsou vysoká a určitě se jich dříve nebo později dočkáme, zatím však stále není jasné, kdy budou jednotlivé modely opravdu představeny.

Pokud jsou naše předpoklady mylné a Apple přeci jen uspořádá převáděcí akci, měla by se konat někdy v týdnu mezi 27. a 31. březnem. Taková akce by však měla být během několika dní oznámena alespoň pro média. Dle dalších zvěstí bychom se na této akci mohli dočkat i představení nového iPhonu SE s větší 128 GB pamětí nebo nových modelů Apple Watch. Někteří očekávají také představení červené varianty iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus.

Podle webu DigiTimes však Apple může s akcí počkat až do začátku dubna, kdy by měl přestavit 10.5-palcový iPad Pro a zároveň by se měly otevřít brány nového sídla Applu v Kalifornii. Je však spíše nepravděpodobné, že by se tohoto otevření dočkal i Steve Jobs Theatre, který najdeme uvnitř prstence Apple Park.

Existuje plno možností, kde by Apple mohl své nové výrobky představit. Může se jednat o nově otevřený Apple Park, ale možná Apple počká až na červnovou Worldwide Developers Conference 2017, která se bude konat v San José. Jak vidíte, variant je mnoho a jednotlivé zdroje si velmi často protiřečí. Proto bude nejjistější, když si na nové výrobky od Applu jednoduše počkáme.

 

 

 

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde