iPhone 12 představen: OLED, 5G, MagSafe, bez adaptéru

iPhone 12 v 5 barvách

Nové iPhony 12 přišly podle očekávání hned ve 4 provedeních: základní, mini, Pro a Pro Max. Nejzajímavější novinkou je přepracovaný design, který je hranatější a osobně si myslím, že vypadá mnohem lépe. Nový iPhone 12 je pro porovnání s iPhone 11 o 11 % tenčí.

Při prezentaci byla značná pozornost věnována podpoře rychlých 5G sítí, které ale u nás zatím nemají velké využití. Proto se jim v přehledu nebudeme moc věnovat.

Výkon, výkon, výkon!

Procesor Apple A14 Bionic nabídne masivní výkon, který postačí pro všechny myslitelné i nemyslitelné potřeby uživatele. Je vyroben 5nm technologií a má 6 jader.

Odolnost

Nová techologie, nazývaná Ceramic shield udělá iPhony mnohem odolnější. Podle testů od Apple by měl být iPhone 12 až 4x odolnější při pádu.

MagSafe pro iPhone

MagSafe je název nového systému, který vylepšuje nabíjecí proces. Magnety pomůžou lépe umístit iPhone na nabíjecí podložku, aby byla zajištěna co nejvyšší efektivita nabíjení. Magnet funguje i když je iPhone v pouzdře a je ho tak možné například připnout na držák v autě (kompatibilní držák chystá Belkin). 

Fotoaparát

Duální fotoaparát dostal vylepšení při focení za zhoršených světelných podmínek.

Bez adaptéru v menší krabičce

Nové iPhony budou dodávány bez nabíjecího adaptéru do zásuvky a bude u nich pouze Lightning/USB-C kabel. Krabička bude díky tomu o kus menší.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde