Apple a OpenAI údajně uzavřeli dohodu o integraci ChatGPT do iOS 18

iphone a openAI

Apple a OpenAI údajně uzavřeli dohodu, která by mohla vést k integraci ChatGPT do ekosystému Apple. Přesné podrobnosti dohody zůstávají nejasné, ale očekává se, že ChatGPT bude přístupný uživatelům pravděpodobně prostřednictvím Siri.

Potenciál pro širší integraci AI

Tato dohoda s OpenAI nevylučuje možnost, že Apple bude spolupracovat s dalšími hráči v AI průmyslu. Spekulace naznačují, že Apple zvažuje vytvoření AI App Store, kde by OpenAI byla jednou z několika společností, které by přispěly svými aplikacemi.

Vnitřní dynamika a strategie AI

V e-mailu z roku 2023 vyjádřil senior viceprezident Apple pro strojové učení a strategii AI, John Giannandrea, skepsi ohledně potřeby dalšího chatbota, což naznačuje možný odpor vůči vývoji serverového LLM (Large Language Model). Vedení Apple se tak pravděpodobně rozhodlo jít cestou, kdy budou integrovat tuto technologii od třetích stran.

Role ChatGPT ve vylepšení Siri

Pokud je tato zpráva pravdivá, je nepravděpodobné, že Apple oznámí vlastní LLM, který by nahradil Siri. Místo toho by Apple mohl využít serverová řešení jako ChatGPT která vylepši odpovědi Siri.

V současné době, když uživatelé požádají Siri o něco, co vyžaduje vyhledávání na webu, Siri odešle anonymní vyhledávací dotaz na Google. Podobný proces by mohl být implementován s OpenAI, kde by dotazy uživatelů vyžadující AI zásah byly odesílány na ChatGPT, který by následně poskytl užitečnou odpověď přečtenou Siri při zachování soukromí uživatele.

Na WWDC se dozvíme více

Spekulací se ohledně Apple a AI se v poslední době objevuje velké množství. Jak bude vypadat skutečnost se však dozvíme už 10.6 na WWDC 2024.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde