Představení nových iPadů v úterý 7.5. Co čekat?

ipad pro 2024 představení

Aktualizováno 23.4.: Apple oznámil událost 7.5., kde představí nové produkty.

Co víme o úterním představení iPadů

Původní zprávy mluvily o představení 26.3. Potvrdilo se však tvrzení Marka Gurmana z Bloombergu. Ten tvrdil, že iPady nebudou představeny 26. března, ale naznačoval, že nové iPady mohou být uvedeny jiný den nejspíš až na začátku května. Toto tvrzení reaguje na předešlé spekulace, kdy několik nezávislých zdrojů, od čínského webu IT Home až po americké Macrumors, informovalo o uvedení nových iPadů 26. března. Většina těchto zdrojů vycházela z seznamů nového příslušenství na Amazonu a ze skutečnosti, že Apple obvykle pořádá menší události v úterý.

Vedle spekulací o datumu vydání se mluví už i o omezené kapacitě některých variant iPadu Pro. Ross Young, konzultant pro dodavatelský řetězec displejů pro Apple zařízení, naznačil možné omezení dodávek pro 11palcový model ve srovnání s 12,9palcovým modelem.

Obecně však panuje shoda, že se v následujících týdnech dočkáme představení nových iPadů. Apple tak ukončí téměř dvouleté období, během kterého nepředstavil žádný nový iPad.

Nadcházející modely iPadů: Co očekávat

Fanoušci Apple se mohou těšit na aktualizace řad iPad Air a iPad Pro. Zásadní novinkou je představení nového 12,9palcového iPad Air, který bude pozicionován jako dostupnější alternativa k vysoce výkonnému iPadu Pro. Očekává se, že iPad Pro získá OLED displeje, nejnovější procesor M3, štíhlejší design a, nepřekvapivě, vyšší cenovku.

Dále se spekuluje o představení nových 11palcových a 12,9palcových Magic Keyboard, které mají být robustnější a více připomínat klávesnice MacBooků. Očekává se také nová verze Apple Pencil 3. O té jsem již dříve informovali v samostatném článku.

Po iPadu: Co nás dál čeká?

Po uvedení iPadů je další významnou akcí společnosti Apple pravděpodobně WWDC 2024 v červnu. Očekává se, že technologický gigant oznámí iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 a aktualizace svých dalších operačních systémů. Na představení by se také mohly objevit hardwarové novinky, jako je nový Mac mini a Mac Studio.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde