Jak vyměnit baterii v Apple AirTag?

vymena baterie apple airtag

Apple AirTag je šikovný lokátor, který je však limitován životností své baterie. Obvykle vydrží baterie v AirTagu přibližně rok, ale to se může lišit v závislosti na používání. Jakmile dojde k poklesu životnosti baterie, je nutné ji vyměnit, aby AirTag zůstal funkční. Zde je podrobný návod, jak to provést výměnu krok po kroku, včetně typu baterie, kterou budete potřebovat.

Identifikace správné baterie pro AirTag

AirTag funguje na baterii typu CR2032, která se běžně používá v dálkových ovladačích a podobných zařízeních. Tyto baterie jsou snadno dostupné ve většině obchodů, kde se prodávají baterie AA nebo AAA, a jsou také známé jako hodinkové nebo mincové baterie. Baterie koupíte jak v klasických supermarketech, tak i třeba v IKEA.

Návod na výměnu baterie v AirTagu

Krok 1: Otevřete AirTag

otevřete airtag

Začněte tím, že umístíte AirTag bílou stranou dolů a logem Apple směrem nahoru. Pevně stiskněte poblíž loga dvěma prsty a otočte víčko proti směru hodinových ručiček. To může vyžadovat několik pokusů, protože víčko je navrženo tak, aby bylo bezpečné a odolné vůči dětem. Jakmile se víčko uvolní, jemně ho vyjměte, abyste získali přístup do bateriového prostoru.

Krok 2: Vyjměte starou baterii

vyjměte z airtag baterii

Opatrně vyjměte starou baterii z jejího prostoru. Ujistěte se, že ji správně zlikvidujete. Ideálně ji odevzdejte na místo určené pro sběr a likvidace baterií (sběrné dvory).

Krok 3: Vložte novou baterii

vložte baterii do airtag2

Vezměte novou baterii CR2032 a umístěte ji do prostoru s plusovou (+) stranou nahoru. Tato orientace je klíčová pro správnou funkci AirTagu.

Krok 4: Zavřete AirTag

zacvakněte airtag

Jakmile je nová baterie na místě, přiložte zpět víčko. Správně ho zarovnejte a otočte ve směru hodinových ručiček, dokud neuslyšíte kliknutí, což znamená, že je bezpečně zavřeno. Toto kliknutí také signalizuje, že AirTag rozpoznal novou baterii.

Krok 5: Zkontrolujte funkčnost

Pro ověření úspěšné výměny baterie otevřete aplikaci Najít na vašem Apple zařízení. Ikona baterie by již neměla být zobrazena, což potvrzuje, že stav baterie vašeho AirTagu je opět v pořádku.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde