ChatGPT pro iPhone: Aplikace nově nabízí funkci hlasového chatu zdarma pro všechny

chatgps aplikace iphone

Společnost OpenAI oznámila, že funkce hlasového chatu v její oficiální aplikaci ChatGPT pro iPhone a iPad je nyní dostupná pro všechny uživatele bez nutnosti předplatného.

Voice Chat ve verzi ChatGPT pro iPhone

Funkci hlasového chatu představila OpenAI ve své aplikaci ChatGPT již v září. Tato funkce umožňuje uživatelům mluvit s chatovacím botem místo psaní, avšak dříve byla dostupná pouze pro předplatitele Plus a Enterprise.

Změny oznámené Gregem Brockmanem

Úterní oznámení spoluzakladatele OpenAI Grega Brockmana změnilo situaci a Voice Chat v ChatGPT je nyní k dispozici všem uživatelům zdarma na iOS i Androidu.

Dostupnost ChatGPT na různých platformách

ChatGPT od OpenAI byl dlouho dostupný na webu a předtím byl k dispozici na iOS prostřednictvím několika aplikací třetích stran, z nichž mnohé byly spíše podvodné aplikace. Oficiální aplikace však uživatelům nabízí bezpečný způsob, jak využívat ChatGPT na cestách.

O ChatGPT

Pro ty, kdo nejsou obeznámeni s ChatGPT, jedná se o chatovacího robota založeného na AI, který využívá generativní umělou inteligenci k zodpovídání otázek a poskytování rad na všechna možná témata. Historie je synchronizována mezi zařízeními, takže můžete vidět své interakce s ChatGPT jak na webu, tak na zařízeních iOS, a integruje systém rozpoznávání řeči Whisper.

Nejnovější změny ve vedení OpenAI

V posledních dnech prošla firma OpenAI turbulencemi. CEO společnosti Sam Altman byl minulý pátek nečekaně odvolán z pozice generálního ředitele, což šokovalo investory a zaměstnance společnosti, kteří byli informováni interní zprávou a příspěvkem na blogu společnosti. Odvolání bylo zřejmě způsobeno vnitřními neshodami ohledně směřování OpenAI.

Velká část zaměstnanců OpenAI hrozila rezignací, pokud nebude Altman znovu jmenován. Pak se situace změnila ve středu ráno, když OpenAI dosáhla dohody o návratu Altmana do pozice CEO. Tento návrat je spojen s ustavením nového představenstva s Brettem Taylorem, bývalým spoluvýkonným ředitelem Salesforce, jako předsedou, a Larrym Summersem, bývalým ministrem financí USA.

Microsoft, investor OpenAI, změny uvítal. „Věříme, že to je první nezbytný krok na cestě k stabilnějšímu, lépe informovanému a efektivnějšímu řízení,“ řekl CEO Microsoftu Satya Nadella v příspěvku na X, dříve Twitter.

„Těším se na návrat do OpenAI,“ řekl Altman v dřívějším příspěvku.

Stahování Aplikace ChatGPT

K používání aplikace ChatGPT je vyžadován účet OpenAI a aplikaci je možné stáhnout z App Store.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde