iOS 13.4 beta – nejzajímavější novinky

odemykani auta iphonem pomoci apple carkey
odemykáni auta iPhonem pomocí Apple CarKey

Nedávno Apple vydal první vývojářské beta verze systémů: iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 13.4 a watchOS 6.2. Nové verze přinášejí několik novinek, podívejte se s námi na ty nejzajímavější.

Aplikace a placení

Významnou novinkou v nových verzích systémů je možnost jednotného prodeje aplikace pro všechny systémy. V praxi to znamená, že si budete moci koupit přes iPhone aplikaci pro iPhone i pro Mac v rámci jedné platby. Na Apple Watch nově také bude možné provádět nákupy v aplikacích.

Sdílení

Další novinkou je dlouho očekávaná možnost sdílení složek na iCloud Drive, která měla být původně součástí iOS 13, ale dočkali jsme se jí až nyní.

Automobily 

Nejzajímavější novinkou je funkce CarKey, která umožní využití NFC čipu v iPhone a Apple Watch k odemykání, zamykání a startování aut. Tato funkce bude samozřejmě dostupná pouze ve vozech které budou podporovat NFC. V základním nastavení by měla být funkce dostupná bez ověření pomocí Touch ID nebo Face ID, jak známe z Apple Pay. Odemknout a nastartovat auto by tak mělo být možné i s vybitým mobilem. Toto nastavení by však naštěstí mělo být možné změnit v Apple Wallet, aby uživatelé dosáhli vyšší bezpečnosti. Zajímavostí u této funkce je snadná možnost sdílení klíče s rodinou a přáteli. Drobná vylepšení dorazila i na CarPlay. To dostalo zejména rozšíření podpory pro navigace od třetích stran.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde