Apple oznámil termín WWDC 2020. Začne 22.6.

wwdc 2020 keynote

Apple včera oznámil termín vývojářské konference WWDC 2020. Na základě aktuálních opatření bude celá akce probíhat online a bude pro všechny vývojáře zdarma. Pokud se chcete akce zúčastnit, bude vám stačit i bezplatná verze účtu, kterou si můžete založit na oficiálních stránkách. Budete potřebovat pouze Apple ID a vaše osobní údaje. 

Čeho se určitě dočkáme na WWDC 2020?

Co nás hlavně na WWDC zajímá je Keynote, která by měla proběhnout hned na začátku, tedy 22. června. Na ní budou představeny nové verze operačních systémů: iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 a macOS 10.16.

Velkou novinkou by mohlo být umožnění volby aplikací třetích stran jako výchozích na iOS a iPadOS. Za tuto možnost dlouhodobě bojuje například Spotify. Výkonný ředitel Spotify, Daniel Ek, včera v rozhovoru pro Bloomberg oznámil, že podle něj Apple více otevře svůj systém pro aplikace třetích stran, což bude důsledkem stížnosti, kterou na něj Spotify podalo u Evropské komise. Spotify loni podalo stížnost na Apple, který podle nich zneužívá svého postavení a znevýhodňuje konkurenční služby. 

Co doufáme, že bude představeno?

Ačkoliv se jedná o konferenci pro vývojáře, už v minulosti byly na WWDC představeny nové produkty, jako je HomePod a aktualizovaná verze iMacu a Macu Pro. Proto se ani letošní keynote nevyhýbají spekulace o možných nových produktech, z nichž je nejpravděpodobnější představení AirTagu a iMacu.

Airtag by mělo být zařízení, které bude určené zejména k lokalizaci polohy. Komunikovat by mělo pomocí Bluetooth a ultra-širokopásmového čipu U1. Díky umístění na klíče, nebo do peněženky by mělo být snadné danou věc vyhledat. Bude stačit otevřít aplikaci Najít a v ní si zobrazit polohu AirTagu.

Další spekulace se upínají na možné představení menší verze HomePodu a dokonce se objevují i spekulace o oficiálním oznámení MacBooku s ARM procesorem. Přestože doufáme, že k tomu dojde, je tato možnost jednou z nejméně pravděpodobných.

Předchozí článekNovinky z 18. týdne 2020
Následující článekReset NVRAM a PRAM na Macu
O Apple se zajímám už více než 10 let. Mým prvním zařízením byl iPod, díky kterému jsem objevil, jak skvěle fungují Apple zařízení. Postupně jsem se z nadšence, který se zajíma o Apple, posunul až k psaní na Applemagazin.eu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde