Víme, kdy se bude konat WWDC 2017! Co si pro nás Apple připraví?

Pro ty, kteří ještě neslyšeli nic o tzv. WWDC, je nutno zmínit, že se jedná o týdenní konferenci, kterou každoročně Apple pořádá v San Franciscu. V rámci konference bývají představovány nejnovější softwarové i hardwarové produkty od Applu a zájem o tuto akci je obrovský.

Letošní Worldwide Developer Conference se navzdory zvykům bude konat v San José a očekává se představení nového iOS 11, macOS 10.13 nebo nové verze operačního systému pro Apple TV – tvOS a pro chytré hodinky – watchOS.

Stěhování konference má velmi prozaické důvody. Apple jednoduše nechce, aby zhruba 1 000 inženýrů firmy strávilo celý den cestováním na konferenci. V San José jsou prý podmínky pro takovou akci ideální a zaměstnanci Applu budou moci konferenci navštívit i bez toho, aby si vyhradili celý den na přepravu. Dále by mělo akci navštívit okolo 5 000 vývojářů. Hlavní přednášku by měl tradičně prezentovat Tim Cook.

Jak již bylo řečeno, očekává se především představení nového softwaru, ale může se stát, že uvidíme i něco z nového „železa“. Asi nelze doufat v odhalení nového iPhonu 8, který by měl být představen spíše až v druhé půli roku 2017. Mohli bychom se však dočkat představení nějakých nových modelů Macbooků, které by doplnili modelovou řadu nových Maců Pro. Někteří doufají také v představení nového iPadu bez rámečku okolo displeje. To jsou však pouhé dohady. Zcela jistě se můžeme těšit na nový software a jestli nás Apple překvapí i nějakým novým počítačem, to je ve hvězdách.

WWDC 2017 se bude konat 5. až 9. června v McEnery Convention Center v San José a registrace budou spuštěny již 5. března. O novinkách z konference vás samozřejmě budeme informovat!

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde